Tahukah Anda Berapa Jam Untuk Bakar Kalori Selepas Makan Kentang Goreng?
Tahukah Anda Berapa Jam Untuk Bakar Kalori Selepas Makan Kentang Goreng? - siapa yang tak suka makan kentang goreng atau french fries? Semua suka terutamanaya kentang goreng McD. Rasa lemak masinnya dah cukup mengujakan kita yang makan tanpa endah berapa lemak, kalori, garam yang kita ambil. Yang penting "ngap"!. Haha..

So, secara ringkas saya share info berguna kepada anda yang baru lepas makan kentang goreng. Goreng kat rumah atau yang beli kat fast food restaurant.. sama je. Ada kalori dalamnya, garam dan lemak.


Tahukah Anda Berapa Jam Untuk Bakar Kalori Selepas Makan Kentang Goreng?


Nak tahu faktanya?? Baca.. jangan tak baca..
Tahukah Anda Berapa Jam Untuk Bakar Kalori Selepas Makan Kentang Goreng?
Kamu perlu jogging selama 1 jam 30 minit atau 1 1/2 jam tanpa henti untuk bakar kalori dalam satu bekas kentang goreng, sebesar 570 kal. Aduiii.. baru semalam melantak kentang goreng kat McDonald. Tapi tak buat exercise pun, sebab tak tahu! Hehe..

Itu belum ambil secawan air coke saiz sederhana. Entah berapa jam nak buang gula dan kalori dalam badan ni..

Berhati-hatilah dengan jumlah makanan yang kita ambil. Bersederhana itu lebih bagus. Ya tak??
Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

0 comments:

Please comment with courtesy..