Info Rasa Dan Tips

Perkongsian resepi, petua, tips panduan, motivasi, kekeluargaan dan fesyen muslimah

2018/12/07

Handphone Selalu Hang Up Gara-Gara Banyak Group Whatsapp? Cuba Cara Ini Selesaikannya!

Handphone Selalu Hang Up Gara-Gara Banyak Group Whatsapp? Cuba Cara Ini Selesaikannya! Memang selalu hadapi benda macam ni. Asal hang up je, left group. Kalau group whatsapp tu penting berkaitan hap kerja.. banyak benda yang kita akan terlepas. Tapi kalau group merapu, left dan delete terus pun tak kisah!

Ada banyak info yang saya baca, dan saya cuba share cara di bawah. Jika nak guna, pilih mana anda suka dan sesuai dengan data yang anda nak delete.

Handphone Selalu Hang Up Gara-Gara Banyak Group Whatsapp? Cuba Cara Ini Selesaikannya! 


Handphone Selalu Hang Up Gara-Gara Banyak Group Whatsapp?

Cara 1:

Dalam applikasi Whatsapp,

1. Setting

2. data storage usage,

3. Storage usage

4. Kita akan nampak size memory yang kita guna/ simpan pada kenalan kita, di storage benda ni yang berat sebenarnya.

5. Select photo/video/media yang kita nak delete, (jangan select text kalau sayang nak delete text tu. Tak delete text xpe, sebab text tak berat. Yang berat tu adalah photo/ video/ audio)

6. Delete

7. Phone akan ringan, insyaa Allah

Kalau masih hang up, itu tandanya nak kena tukar phone baru!

No comments:

Post a Comment

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.