Info Rasa Dan Tips

Perkongsian resepi, petua, tips panduan, motivasi, kekeluargaan dan fesyen muslimah

2018/04/19

Tips Cuci Rumah Sampai Bersih Dan Wangi

Tips-tips cuci rumah sempena nak raya. Mari baca tips atau petua cuci rumah sampai wangi. Dahlah wangi, lantai pun berkilat sekali. Caranya amatlah mudah. Dan kosnya pun murah. Anda boleh buat sendiri kat rumah.

Rumah yang kemas dan bersih sudah tentu akan mendamaikan orang di dalamnya. Bila stress di tempat kerja, balik rumah rasa rileks dan santai. Maka jadilah rumah ku syurgaku.

Tips Cuci Rumah Sampai Bersih Dan Wangi

Tips Cuci Rumah Sampai Bersih Dan Wangi


1. Nak kilatkan lantai rumah sekilat-kilatnya!

Pencuci lantai campur dengan cuka dan air panas kemudian mop lah lantai tu macam biasa..., insyaa Allah lantai rumah anda berkilat macam baru.

2. Nak bagi habuk tak senang lekat kat perabot??

Lap perabot anda pakai softer pakaian dengan kadar 1:10.. 1 penutup softer dengan 10 cawan air..., air putih ye atau air paip.

3. Nak bagi rumah bau harum melekat-lekat..., campurkan softener dengan cuka then sprayy laa rumah anda macam pewangi jenama terkenal tu. Boleh juga spray kat langsir, sofa jenis fabrik. Bau wangi akan tahan lama...

Selamat mencuba petua yang saya kongsikan di atas iaitu cara atau tips nak cuci rumah sampai berkilat dan wangi semerbak.

No comments:

Post a Comment

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.