Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018. Jom join segmen anjuran blogger HH iaitu blogger otai yang kuat pengaruhnya dalam dunia blog Malaysia. Sambil blogwalking, boleh juga kita baca aktiviti rakan-rakan blogger yang lain sepanjang ramadan dan raya (syawal) nanti.

Mengikut pengalaman saya, blog ini menerima pengunjung yang ramai sepanjang ramadan dan syawal. Semoga dengan adanya aktiviti blogwalking ramadan-raya 2018 ni, dapatlah kita saling menyokong rakan blogger yang lain.

Banner Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018


Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Banner segmen seperti di atas. Yang penting ada gambar tuan penganjur segmen.. hihi

Oh ya.. apakah aktiviti yang saya dah rancang sempena ramadan nanti?

1. Memasak setiap hari waktu berbuka dan bersahur, jika boleh.

2. Khatam al Quran bersama keluarga, insyaa Allah.

3. Membiasakan amalan sedekah di bulan yang mulia ini, sedekah terbaik adalah dalam bulan ramadan..

4. Istiqamah jaga mulut jaga hati jaga mata..

5. Berjimat cermat dalam berbelanja..

Kalau nak ikutkan, saya nak diet ketat dalam bulan ramadan nanti. Tapi sayang pulak.. banyak kuih muih yang muncul dalam bulan ramadan. Inilah peluang kita nak try kuih yang rare tersebut. Haha..

Bagaimana dengan anda? Adakah kita serupa? Postponed diet kerana nak menikmati suasana ramadan dan raya sepuasnya? Walau apapun, yang penting bersederhana dalam segala hal. Okay!!

4 comments:

  1. Hahaha sama lah kita tak tahu lah mampu diet ke tak sebab semua nampak sedap dekat bazar nanti :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.. tengok keadaan nanti.. tq sebab singgah sini ya

      Delete
  2. Ya Allah, ya Tuhanku, tunaikan azam dan permudahkan la jalan niat murni rakan bloggerku ini di bulan Ramadan kelak. Amin.

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.