Info Rasa Dan Tips

Perkongsian resepi, petua, tips panduan, motivasi, kekeluargaan dan fesyen muslimah

2017/10/10

Saiz Iklan Adsense Mana Satukah Jana Income Tertinggi Di Blog?

Saiz Iklan Adsense Mana Satukah Jana Income Tertinggi Di Blog? Anda ada pasang iklan Adsense di blog macam saya? Apakah pencapaian anda? Semoga anda semua telah berjaya mengumpul income melebihi 5 angka setahun.. hihi. Kalau minima anda dapat RM1,000 sebulan, memang tak mustahil anda dapat 5 angka setahun..

Tapi jika anda nak income 5 angka sebulan, kena ada strategi, usaha, doa dan rezeki. Jika dah ditakdirkan rezeki dari blog, buatlah seikhlasnya.. rezeki akan hadir tepat waktunya.

Saiz Iklan Adsense Mana Satukah Jana Income Tertinggi Di Blog?
Image from Google
Selain itu, jangan berhenti tambah ilmu tak kira dalam bidang apa sekalipun (ilmu yang benar) kerana dengan ilmu yang ada, anda menjadi seorang yang bermanfaat kepada orang lain. Setuju ke?😆😆😆

Saiz Iklan Adsense Mana Satukah Jana Income Tertinggi Di Blog?


Oh ya, berbalik kepada persoalan saiz iklan Adsense yang jana income tertinggi di blog, saya akui bahawa banner responsive rectangle (sesuai dilihat dari komputer) yang saya pasang pada homepage memberikan prestasi yang amat memberangsangkan. Ini pun setelah saya terbaca satu blog mat saleh mengenai hal ini. Bila saya praktikkan, ternyata ianya benar.. bukan tipu.. hihi

Cara nak buat iklan rectangle macam saya? Mudah saja. Anda ambil satu unit iklan yang responsive, contoh seperti di bawah..

Saiz Iklan Adsense Mana Satukah Jana Income Tertinggi Di Blog?

Anda nampak perkataan "auto" kat dalam gambar di atas?

Baiklah. Tukar kepada "rectangle". Itu je.

Kemudian copy dan paste kat homepage blog anda. Suka hati nak letak di mana. Tapi, letaklah di tempat yang sesuai ya..

Mengikut rekod blog saya, dalam sebulan.. rectangle banner Adsense boleh mendapat USD169.80.

Nak jana income dari iklan Adsense amatlah mudah. Blog baru saya yang bawa niche informasi resepi pun dah boleh jana lebih USD5.00 sehari. Baru 8 bulan ditubuhkan..

Yang penting kena pandai SEO sikit-sikit dalam artikel, kemudian try ikut blogger terkenal buat. Maksudnya konten dia orang macam mana tulis, kekerapan menulis atau update blog dan kena rajin ping entry jugak. Cukuplah ping di 2 FB page yang agak terkenal dan ada FB Page sendiri.

Jika blog anda menunjukkan jumlah pengunjung daripada high-end mobile devices, maka memasang iklan rectangle amatlah berbaloi sebab boleh jana income yang hebat dari kedua-dua iaitu komputer (desktop) atau dari mobile.

Anyway.. selamat berjaya kepada anda semua.

4 comments:

  1. sangat membantu kepada mereka yang masih blur nak letak mana iklan adsense yg sesuai....

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah terima kasih sudi berkongsi ilmu...

    ReplyDelete
  3. ads yang floating belah kanan ni boleh ke?bukan tak dibenarkan ke ads floating?

    ReplyDelete
  4. thanks for sharing my dear sis, dah try buat..nanti nak tengok juga hasilnya kat blog sendiri:)

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.