Skip to main content

Pakaian Dan Solekan Sederhana Tunku Tun Aminah Buat Ramai Teruja

Pakaian Dan Solekan Sederhana Tunku Tun Aminah Buat Ramai Teruja. Majlis perkahwinan puteri tunggal Sultan Johor iaitu Tunku Tun Aminah dengan pasangannya Encik Dennis Muhammad telahpun selesai. Alhamdulillah. Apa yang boleh kita ulas adalah ianya sederhana dalam kegemilangan.

Apa yang gemilang? Lihatlah gambar-gambar di bawah. Kredit kepada The Royal Johor. Biarlah gambar yang berbicara.

Daripada pengamatan kita yang menonton video pernikahan dan gambar-gambar persandingan tersebut, majlis diadakan dalam suasana yang santai tetapi penuh gilang gemilang. Lihatlah dekorasi meja makan damai, hiasan tempat majlis berlangsung, hiasan lampu dan bunga bunga segar di sekitar istana.. semuanya nampak mewah dan gemilang.

Pakaian Dan Solekan Sederhana Tunku Tun Aminah Buat Ramai Teruja


Tunku Tun Aminah dilahirkan 31 tahun lalu dengan membesar bersama-sama lima beradik lelaki. Baginda seorang kanak-kanak yang lasak tetapi tak dapat lari dari mewarisi kecantikan bondanya Raja Zarith Sofiah.

Tak hairanlah jika hingga kini baginda masih dikagumi kerana kecantikan aslinya yang terserlah pada majlis pernikahan dan persandingannya. Solekan dan busana sederhana yang dikenakan oleh puteri tunggal sultan Johor itu begitu mengujakan sesiapa yang melihatnya.


Encik Dennis Muhammad melafaz akad nikah dengan sekali lafaz.

Pakaian Dan Solekan Sederhana Tunku Tun Aminah Buat Ramai Teruja

Lagi sekali, kita layan gambar-gambar yang menarik di bawah.


Gaya dan solekan sederhana Tunku Tun Aminah yang amat menawan


Juntaian bunga segar yang melatari kerusi mewah bersalut emas amat menarik walaupun begitu ringkas. Sederhana tetapi nampak mewah. Kelas gitu.. tak perlu serabut sana sini. Alhamdulillah..


Pakaian Dan Solekan Sederhana Tunku Tun Aminah Buat Ramai Teruja

Selamat Pengantin Baru Tunku dan pasangan Encik Dennis Muhammad.

Comments

Popular posts from this blog

Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF

Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF . Masuk hari kedua. Saya ulangi lagi supaya ramai tahu apa itu IF. Intermittent Fasting adalah kaedah berpuasa dalam tempoh tertentu demi untuk tujuan diet. Senang cerita puasa dalam tempoh yang agak panjang untuk kurus. Contohnya biasa orang buat 18/6 atau 20/4. Bermakna puasa 18 jam dan baki 6 jam pula makan macam biasa. Dan begitulah seterusnya. Jumlah bersamaan 24 jam. Ada yang salah faham, sewaktu tempoh berpuasa kita langsung tak boleh makan. Silap tu.. sebenarnya kita masih boleh minum air masak dan ambil oat sebagai ganti nasi. Strategi pemilihan makanan pula adalah mengikut standard 50:30:20 (Karbo:Protein:Lemak). Hertonnye Linggom, melalui akaun Facebook miliknya telah berkongsi pengalaman diet jenis IF sehingga mampu hilangkan 6kg dalam masa seminggu. Anda boleh baca di FBnya. Jadual IF  Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF Hari ini, 4 Januari 2019. Masih Kuatkan hati lakukan IF. Hari kedua saya belum timbang.

Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat Umur

Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat umur.  Biasanya, makin rendah tekanan darah, maka makin sihat pula tubuh anda. Namun jangan pula terlalu rendah kerana boleh membuatkan anda terkena hipotensi atau tekanan darah rendah. Bila umur menjangkau 40 an ke atas, awasi tahap kesihatan anda terutamanya tekanan darah, gula dalam tubuh dan juga denyutan jantung. Inilah penyakit 3 serangkai yang sering menyerang mereka yang berumur 40 tahun ke atas. Jadi berwaspadalah. Namun begitu, bukanlah bermakna golongan umur bawah 40 an tidak terkena penyakit 3 serangkai ini tetapi jumlahnya tidaklah begitu ramai berbanding mereka yang berumur 40 tahun ke atas. Jadi, makanlah dengan sihat, iaitu perhatikan jumlah makanan yang diambil dan dipadankan dengan amalan hidup yang sihat. Okay..  Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat Umur Umumnya, orang dewasa dengan keadaan tubuh sihat memiliki tekanan darah normal di bawah atau setara 120/80 mm Hg. Angka 120 menunjukkan tingkat tekanan ke

Jenis-Jenis Karbohidrat Yang Buat Cepat Kurus

Jenis-Jenis Karbohidrat Yang Buat Cepat Kurus. Dalam info sihat kali ini, kami akan share tentang jenia makanan karbohidrat yang buat cepat kurus. Makan dalam jumlah yang betul, anda akan cepat kurus tanpa rasa lapar pun.. Terdapat 2 jenis karbohidrat utama, iaitu ringkas dan kompleks. 1. Karbohidrat Ringkas Merujuk kepada gula ringkas yang terdapat di dalam kek, gula-gula, biskut, makanan diproses, atau air bersoda. Gula putih, dijuga dianggap sebagai kabohidrat ringkas. Gula ringkas boleh didapati di dalam susu, buah-buahan dan sayur-sayuran. Gula ringkas mudah menyerap ke dalam darah. Gula ringkas menyebabkan insulin lebih cepat meningkat. Dari masa ke semasa, disebabkan tekanan yang lebih kepada pankreas boleh membawa kepada penyakit kencing manis yang juga membawa masalah seperti kegemukkan, masalah jantung, kekangan tangan dan kaki(boleh membawa kepada pemotongan), dan juga masalah penglihatan yang kabur. 2. Karbohidrat Kompleks Karbohidrat kompleks mengambil lebih