Skip to main content

Tarikh Pilihanraya Umum PRU 14

Tarikh Pilihanraya Umum PRU 14 | Ada riak riak air yang tenang mengkhabarkan mungkin PRU 14 akan dilakukan pada tahun ini juga. Ada yang kata bulan September 2017. Ada pula suara nakal kata Januari 2018. Tak tahu mana yang betul. Kita ikut ajelah. Bila orang kata undi, kita pun ikut pergi undi. Jangan tersilap undi sudahlah!! Ya dak??

Nak tanya ni. Dah daftar undi? Dah semak di mana pusat mengundi anda nanti? Please laaa.. jangan buat last minute macam rakan-rakan kita yang lain. Nanti menyesal tak dapat check, line hangup la.., kredit tak ada, pejabat pos sesak dan banyak lagi 1001 alasan. Sudahnya.. anda tak pergi mengundi sebab tak tahu di mana pusat mengundi anda.

Itu bukan alasan, ok!

Tarikh Pilihanraya Umum PRU 14 


Tarikh Pilihanraya Umum PRU 14

Bilakah tarikh pilihanraya umum 14 akan diadakan? Pihak guru sekolah pun dah diberi taklimat jika sekolah mereka digunakan sebagai pusat mengundi.

Pasukan keselamatan pun dah diarah bersiap sedia.

Perkakasan mengundi dan pilihanraya pun dah masuk tender.

Bila nak pilihanraya ni? Kalau tanya kita, bila-bila pun boleh. Esok lusa pun tak apa. Tak sabar nak mengundi ni.

Duhai DS Najib,, cepatlah sikit buat PRU 14. Ramai dah tak sabar.. hihi

Walau apa pun.. selamat mengundi. Gunakan suara anda untuk menentukan masa depan negara.

Hidup Malaysia!!😎😎😎😍😍😍

Comments

Popular posts from this blog

Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF

Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF . Masuk hari kedua. Saya ulangi lagi supaya ramai tahu apa itu IF. Intermittent Fasting adalah kaedah berpuasa dalam tempoh tertentu demi untuk tujuan diet. Senang cerita puasa dalam tempoh yang agak panjang untuk kurus. Contohnya biasa orang buat 18/6 atau 20/4. Bermakna puasa 18 jam dan baki 6 jam pula makan macam biasa. Dan begitulah seterusnya. Jumlah bersamaan 24 jam. Ada yang salah faham, sewaktu tempoh berpuasa kita langsung tak boleh makan. Silap tu.. sebenarnya kita masih boleh minum air masak dan ambil oat sebagai ganti nasi. Strategi pemilihan makanan pula adalah mengikut standard 50:30:20 (Karbo:Protein:Lemak). Hertonnye Linggom, melalui akaun Facebook miliknya telah berkongsi pengalaman diet jenis IF sehingga mampu hilangkan 6kg dalam masa seminggu. Anda boleh baca di FBnya. Jadual IF  Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF Hari ini, 4 Januari 2019. Masih Kuatkan hati lakukan IF. Hari kedua saya belum timbang.

Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat Umur

Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat umur.  Biasanya, makin rendah tekanan darah, maka makin sihat pula tubuh anda. Namun jangan pula terlalu rendah kerana boleh membuatkan anda terkena hipotensi atau tekanan darah rendah. Bila umur menjangkau 40 an ke atas, awasi tahap kesihatan anda terutamanya tekanan darah, gula dalam tubuh dan juga denyutan jantung. Inilah penyakit 3 serangkai yang sering menyerang mereka yang berumur 40 tahun ke atas. Jadi berwaspadalah. Namun begitu, bukanlah bermakna golongan umur bawah 40 an tidak terkena penyakit 3 serangkai ini tetapi jumlahnya tidaklah begitu ramai berbanding mereka yang berumur 40 tahun ke atas. Jadi, makanlah dengan sihat, iaitu perhatikan jumlah makanan yang diambil dan dipadankan dengan amalan hidup yang sihat. Okay..  Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat Umur Umumnya, orang dewasa dengan keadaan tubuh sihat memiliki tekanan darah normal di bawah atau setara 120/80 mm Hg. Angka 120 menunjukkan tingkat tekanan ke

Jenis-Jenis Karbohidrat Yang Buat Cepat Kurus

Jenis-Jenis Karbohidrat Yang Buat Cepat Kurus. Dalam info sihat kali ini, kami akan share tentang jenia makanan karbohidrat yang buat cepat kurus. Makan dalam jumlah yang betul, anda akan cepat kurus tanpa rasa lapar pun.. Terdapat 2 jenis karbohidrat utama, iaitu ringkas dan kompleks. 1. Karbohidrat Ringkas Merujuk kepada gula ringkas yang terdapat di dalam kek, gula-gula, biskut, makanan diproses, atau air bersoda. Gula putih, dijuga dianggap sebagai kabohidrat ringkas. Gula ringkas boleh didapati di dalam susu, buah-buahan dan sayur-sayuran. Gula ringkas mudah menyerap ke dalam darah. Gula ringkas menyebabkan insulin lebih cepat meningkat. Dari masa ke semasa, disebabkan tekanan yang lebih kepada pankreas boleh membawa kepada penyakit kencing manis yang juga membawa masalah seperti kegemukkan, masalah jantung, kekangan tangan dan kaki(boleh membawa kepada pemotongan), dan juga masalah penglihatan yang kabur. 2. Karbohidrat Kompleks Karbohidrat kompleks mengambil lebih