Pencapaian Blog Sepanjang Ramadhan 2017

Pencapaian Blog Sepanjang Ramadhan 2017. Entri ini adalah sebuah entri penghargaan kepada diri sendiri dan juga pembaca blog yang setia mengunjungi blog ini hingga menjadikan PV bulan Jun hari tu lebih 1 juta!! So, nak juga saya share kan dengan pembaca blog ini pencapaian aynorablogs sepanjang ramadhan yang lalu. Dalam bulan ramadhan, ada blog yang merundum dan ada pula blog yang meningkat naik segalanya.. dari trafik, income, rank Alexa dan sebagainya. Haa.. apa sebabnya? Sebab ada niche blog yang amat dicari pada waktu bulan puasa. Ada pula niche blog yang dicari pada perlawanan bola, ada musim pula niche blog yang dicari dalam waktu pilihanraya. Thats the game... dear! Bertabahlah ya...

Itulah pentingnya niche atau tema blog yang anda bawakan. Anda tema resepi. Memcanaklah trafik dan segala nya dalam bulan puasa. Blog tema atau niche bola... masa perlawanan bolasepak mencanak trafik. Betul tak?

Pencapaian Blog Sepanjang Ramadhan 2017


Trafik Yang Berganda Dalam Sehari


Trafik blog amatlah memberangsangkan. Dalam satu-satu masa ada yang lebih 150 orang online. Cecah 200 orang online pun ada..

Yang sempat saya ptintscreen.. spt di bawah 


Pencapaian Blog Sepanjang Ramadhan 2017

Google Adsense Mencanak


Tak nak citer banyak, anda boleh lihat income Google Adsense aynorablogs sepanjang ramadhan yang lalu. Lihat printscreen di bawah..
Untuk tempoh hampir sebulan.

Pencapaian Blog Sepanjang Ramadhan 2017

Pageview Blog Cecah 1.612 juta Sebulan


PV blog amatlah mengujakan. Setiap hari mesti dapat PV lebih 50 ribu sehari. Oh ya.. printscreen di bawah diambil pada pertengahan ramadhan.

Pencapaian Blog Sepanjang Ramadhan 2017

Cuba lihat print screen di bawah, PV blog ketika ramadhan mencecah 1.6 juta!! Alhamdulillah..
Pencapaian Blog Sepanjang Ramadhan 2017
Statistik Pageview bulan Jun 2017 berjumlah 1,612,359


Pendapatan sebagai publisher juga meningkat berkali ganda


Contohnya income mobicow saya. Dalam bulan ramadhan, income lebih USD100 sebulan. Kalau convert duit MYR, dapat banyak jugak tu..

Selain itu, income PopCash dan Adnow juga tak kurang hebatnya. Oh ya, nak inform ni.. iklan Adnow tu bukan ada iklan erotic je ya... anda boleh pilih jenis iklan yang nak dipromosi di blog. Bukan ikut sedap nafsu je ya! Ingat tu...

Bagi anda yang terasa down sebab trafik kembali merundum selepas puasa dan raya.. kenapa tak cuba ubahsuai niche blog anda. Mungkin sekarang masa yang sesuai anda buat blog niche politik ke? Ada berani tak??

Selamat maju jaya buat anda semua!!

2 comments:

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.