Cara Dan Tips Menghias Rumah Menjelang Hari Raya

Cara Menghias Rumah Menjelang Hari Raya. Whoa! Raya dah dekat beb.. banyak benda belum ready lagi, baju raya belum cari dan rumah pun belum kemas. Inilah dilema orang bekerja, masa sentiasa tak cukup.

Macam mana nak deco rumah saya yang sekangkang kera ni ya? Apa yang nak diadjust, buang atau recycle.. pening juga memikirkannya. Sambil menunggu waktu berbuka, sempat saya google tips cara nak deco rumah sempena syawal yang bakal menjelma. Ada juga tips yang saya cuba sendiri. Apa kata anda cuba benda yang sama, mana tahu berguna mengubah susun atur ruang tamu anda.

Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest

Cara Dan Tips Menghias Rumah Menjelang Hari Raya


Ada beberapa cara yang boleh dilakukan untuk menghias kembali rumah anda menjelang hari raya nanti.

1. Buang barang hiasan lama yang tidak berguna lagi. Jangan simpan buat pekasam. Contohnya bunga plastik, alat mainan anak-anak yang dijadikan hiasan di almari kaca dan banyak lagi.

2. Lap dan kemas kini rumah seminggu sebelum raya. Inilah yang terbaik daripada buat pada last minute.

3. Tukar susun atur perabut bagi menimbulkan suasana baru di hari raya tahun ini. Beli satu meja sudut yang boleh menjimatkan kawasan ruang tamu anda.

4. Cuci langsir dan sarung kusyen 2 minggu sebelum raya bagi mengelakkan kesesakan kedai dobi pada saat akhir.

Haa.. terasa nak beli meja sisi/ almari sudut baru bolehlah cari kat Lazada Malaysia. Contohnya almari/ meja sisi macam kat bawah ni... SOKANO Square Shaped Simple Coffee Table/ Sofa Side Table



Lagipun Lazada Malaysia sedang buat promosi besar-besaran sehingga 90%, tak mampu kejar dik.. nak borong semua tak larat. Yang mampu hanya tengok je... haha

Jangan lupa tempoh promosi Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya berlangsung dari 19 Mei 2017 hingga 30 Jun 2017. Apalagi??? Berebut-rebutlah shopping kat Lazada Malaysia. Online aje pun.. selesa dan santainya shopping di Lazada Malaysia.

Kita boleh dapatkan barang-barang hiasan rumah dari Lazada Malaysia terutamanya kini Lazada tengah buat promosi besar-besaran. Dapat sebiji macam meja kopi / coffee table SAKANO yang murah jer.. pun dah cukup bersyukur. Kemas dan cantik ruang tamu rumah saya bila raya nanti..

SOKANO Square Shaped Simple Coffee Table/ Sofa Side Table- Black

Product details of SOKANO Square Shaped Simple Coffee Table/ Sofa Side Table- Black
Product and Specification:

  • SOKANO Square Shaped Simple Coffee Table/ Sofa Side Table
  • Colour Available: Black and White
  • Can put in living hall, restaurant, office, bed room to act as side table or coffee table
  • Spacious second tier as storage space for newspaper, magazine, decorative item and etc
  • Made from wood composite, durable and practical
  • Dimension: 40cm (L) x 40cm(W) x 45cm(H)
  • Weight: 6kg

Marhaban Ya Ramadhan!! Riang Ria Raya untuk pengunjung blog saya, salam ramadhan al Mubarak.

z35W7z4v9z8w

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.