Info Rasa Dan Tips

Perkongsian resepi, petua, tips panduan, motivasi, kekeluargaan dan fesyen muslimah

2017/05/16

Pageview Blog Dah Cecah 25 Juta

Pageview Blog Dah Cecah 25 Juta. Sebelum ini dalam bulan April saya ada tulis tentang PV blog dah cecah 24 juta. Lebih kurang 1 bulan, dah meningkat ke 25 juta. Alhamdulillah. Seiring dengan peningkatan PV blog, income blog pun meningkat.

Jadi, saya percaya kepada kajian blogger di luar sana yang menulis tentang pentingnya PV dan juga UV, unique visitors. Lebih ramai UV maka potensi PV mencanak itu pasti.. dan hasilnya income blog juga muai..

Pageview Blog Dah Cecah 25 Juta


Saya ambil analisis daripada blogger.com. Lihat gambar di bawah.

Pageview Blog Dah Cecah 25 Juta
Sumber dari blogger.com

Seperti biasa, saya akan pesan pada blogger baru dan lama, terkenal atau suam-suam kuku... tulis perkara yang anda suka dan tahu. Tulis dalam blog dengan gunakan bahasa yang penuh, jangan tulis short words.. komputer tak faham dik.. macam mana artikel atau post kita nak berada di 1st page Google rank...

Tulis dengan ilmu SEO. Tanamkan 3 basic SEO pun jadilah... iaitu,

  • Tulis lebih 300 patah perkataan
  • Search Description tu isikan... jangan biar kosong
  • Heading tag kena jaga.., dalam entri terapkan heading.. , subheading atau minor heading.. 

Itu je.. macam saya buat. Edit semula bila nak publish, semak ejaan dan kesimpulan seluruh post anda. Adakah ianya releven dengan seluruh cerita dalam artikel tersebut. Maksudnya, jangan tajuk tulis lain tapi isi artikel tulis lain. Itu menipu namanya..

Last sekali dear writers out there, tulislah sesuatu yang bermanfaat. Anda pasti bahagia bila lihat hasilnya dalam jangka panjang..

4 comments:

  1. Tahniah aynora...pv tinggi income pon berlambak masuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. rezeki masing masing lokman, awak pun apa kurangnya..

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.