Skip to main content

Pengambilan Pelajar Program Diploma Kolej Pengajian Islam Johor Sesi Mei 2017

Pengambilan Pelajar Program Diploma Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH) Sesi Mei 2017. Pelajar lepasan SPM atau yang setaraf dengannya adalah dipelawa untuk melanjutkan pelajaran di MARSAH Johor untuk sesi Mei 2017.


MARSAH - No. Perakuan Pendaftaran J4P1011
merupakan sebuah kolej/IPTS yang berdaftar di Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia (KPTM) dan bernaung di bawah Majlis Agama Islam Negeri Johor (MAINJ) mempelawa calon-calon yang berkelayakan untuk mengikuti Program-program Diploma MARSAH. Program-Program ini mendapat pengiktirafan Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia (JPA).

SISTEM PENGAJIAN

- Tempoh pengajian 3 Tahun
(6 semester)

- Pelajar akan dibimbing oleh pensyarah-pensyarah yang profesional dan berpengalaman.

- Program yang ditawarkan ialah

✅ Diploma Tahfiz Al-Quran Wal Qiraat
(A 7333)
✅ Diploma Syariah Islamiah
(A 7332)
✅ Diploma Usuluddin
(A 7389)
✅ Diploma Perbankan Islam
(PA 5075)
✅ Diploma Kewangan Islam
(PA 5076)
✅ Diploma Pendidikan Islam
(A 9229)
✅ Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak
(PA 5077)

SYARAT KELAYAKAN

🔘 Lepasan SPM atau kelayakan lain yang diiktiraf setara denganya oleh Kerajaan Malaysia.
   
PERHATIAN❗
Permohonan secara atas talian boleh dibuat melalui pautan berikut :

www.marsah.edu.my

PERMOHONAN KEMASUKAN PENGAJIAN DIPLOMA 2017/2018


TARIKH TUTUP PERMOHONAN adalah pada 1 Mei 2017

MAKLUMAT LANJUT

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi :

1. Pejabat Pendaftar
(07-2332 438)

2.  Bahagian Pemasaran
(07-2332 466)

3. Ustaz M Aizuddin Md Noor
(Bahagian Pejabat Pendaftar)
013-7019077

Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH),
Jalan Heman Kg Aman,
80350 Larkin Jaya,
Johor Bahru,

PANDUAN PENDAFTARAN ONLINE

➡ Klik pautan berikut :

www.marsah.edu.my/v6/index.php/ms/

➡ klik butang Daftar Sekarang

➡ PERMOHONAN KEMASUKAN PROGRAM PENGAJIAN AMBILAN MEI 2017 *klik disini*

➡ klik Daftar ID Pengguna

Isi maklumat yang diperlukan:

✅ Nama Penuh
✅ No KP
✅ e-mail
✅ No. Tel
✅ Program Pengajian
✅ Sesi Kemasukan


➡ Isikan maklumat berkaitan dan keputusan SPM.
Pastikan segala butiran lengkap diisi dan tekan butang >> Hantar

❗sila pastikan permohonan *benar-benar* telah dihantar.

Sekian Terima Kasih 😊

Comments

Popular posts from this blog

Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF

Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF . Masuk hari kedua. Saya ulangi lagi supaya ramai tahu apa itu IF. Intermittent Fasting adalah kaedah berpuasa dalam tempoh tertentu demi untuk tujuan diet. Senang cerita puasa dalam tempoh yang agak panjang untuk kurus. Contohnya biasa orang buat 18/6 atau 20/4. Bermakna puasa 18 jam dan baki 6 jam pula makan macam biasa. Dan begitulah seterusnya. Jumlah bersamaan 24 jam. Ada yang salah faham, sewaktu tempoh berpuasa kita langsung tak boleh makan. Silap tu.. sebenarnya kita masih boleh minum air masak dan ambil oat sebagai ganti nasi. Strategi pemilihan makanan pula adalah mengikut standard 50:30:20 (Karbo:Protein:Lemak). Hertonnye Linggom, melalui akaun Facebook miliknya telah berkongsi pengalaman diet jenis IF sehingga mampu hilangkan 6kg dalam masa seminggu. Anda boleh baca di FBnya. Jadual IF  Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF Hari ini, 4 Januari 2019. Masih Kuatkan hati lakukan IF. Hari kedua saya belum timbang.

Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat Umur

Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat umur.  Biasanya, makin rendah tekanan darah, maka makin sihat pula tubuh anda. Namun jangan pula terlalu rendah kerana boleh membuatkan anda terkena hipotensi atau tekanan darah rendah. Bila umur menjangkau 40 an ke atas, awasi tahap kesihatan anda terutamanya tekanan darah, gula dalam tubuh dan juga denyutan jantung. Inilah penyakit 3 serangkai yang sering menyerang mereka yang berumur 40 tahun ke atas. Jadi berwaspadalah. Namun begitu, bukanlah bermakna golongan umur bawah 40 an tidak terkena penyakit 3 serangkai ini tetapi jumlahnya tidaklah begitu ramai berbanding mereka yang berumur 40 tahun ke atas. Jadi, makanlah dengan sihat, iaitu perhatikan jumlah makanan yang diambil dan dipadankan dengan amalan hidup yang sihat. Okay..  Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat Umur Umumnya, orang dewasa dengan keadaan tubuh sihat memiliki tekanan darah normal di bawah atau setara 120/80 mm Hg. Angka 120 menunjukkan tingkat tekanan ke

Jenis-Jenis Karbohidrat Yang Buat Cepat Kurus

Jenis-Jenis Karbohidrat Yang Buat Cepat Kurus. Dalam info sihat kali ini, kami akan share tentang jenia makanan karbohidrat yang buat cepat kurus. Makan dalam jumlah yang betul, anda akan cepat kurus tanpa rasa lapar pun.. Terdapat 2 jenis karbohidrat utama, iaitu ringkas dan kompleks. 1. Karbohidrat Ringkas Merujuk kepada gula ringkas yang terdapat di dalam kek, gula-gula, biskut, makanan diproses, atau air bersoda. Gula putih, dijuga dianggap sebagai kabohidrat ringkas. Gula ringkas boleh didapati di dalam susu, buah-buahan dan sayur-sayuran. Gula ringkas mudah menyerap ke dalam darah. Gula ringkas menyebabkan insulin lebih cepat meningkat. Dari masa ke semasa, disebabkan tekanan yang lebih kepada pankreas boleh membawa kepada penyakit kencing manis yang juga membawa masalah seperti kegemukkan, masalah jantung, kekangan tangan dan kaki(boleh membawa kepada pemotongan), dan juga masalah penglihatan yang kabur. 2. Karbohidrat Kompleks Karbohidrat kompleks mengambil lebih