Info Rasa Dan Tips

Perkongsian resepi, petua, tips panduan, motivasi, kekeluargaan dan fesyen muslimah

2017/03/14

Hasrul Hassan Bantu Roketkan Trafik Blog

Hasrul Hassan Bantu Roketkan Trafik Blog - Dalam beberapa hari ni sibuk blogger terpilih cerita tentang kegembiraan mereka bila trafik blog meroket hingga ke bulan! Haha..

Sebenarnya trafik blog ini meroket gara-gara saya sertai satu segmen anjuran blogger Hasrul Hassan. Beliau memang seorang yang generous, selalu bagi tips percuma kepada blogger. Terima kasih sebab masih menerima penyertaan saya walau dah last minute hantar..., hanya Tuhan yang boleh balas segala kebaikannya.

Namun betul juga kata HH, dia tak beri jaminan pun yang income atau jumlah share atau like artikel yang diroketkan akan meroket jugak. Sebab dari pengamatan saya, jumlah LIKE atau SHARE macam tiada peningkatan.

Hasrul Hassan Bantu Roketkan Trafik Blog


Jika anda tak percaya betapa berjayanya Hasrul Hassan meroketkan trafik blog saya, terutamanya pada artikel bertajuk, KURUNG NAJWA Terbaru Edisi 2017, anda boleh tengok print screen yang saya sertakan.

Dan, saya tunjukkan bukti-buktinya seperti di bawah.

Perbezaan ketara bila HH meroketkan aynorablogs.., biasanya trafik blog sekitar 2k hingga 3k setiap jam, tetapi sekitar pukul 6 lebih, trafik blog meroket 2 kali ganda, mencecah 4k. Hebat kan sistem yang dia guna..

Hasrul Hassan Bantu Roketkan Trafik Blog

Paparan statistik dari Hitstat.com..


Hasrul Hassan Bantu Roketkan Trafik Blog

Di bawah pula menunjukkan online user pada sekitar pukul 6.40 petang, ada 330 -350 online user pada sesuatu masa.

Hasrul Hassan Bantu Roketkan Trafik Blog

Itulah hasilnya.

Itulah realitinya. Trafik blog saya mencanak naik macam roket dan kemudian kembali kepada asal jadinya, sekitar 35 hingga 80 online users dalam satu-satu masa. Ketika HH roketkan trafik blog, online user sekitar 350 orang pada satu satu masa.

Its okay. Memang itu syaratnya. Yang penting puas hati.

Terima kasih sekali lagi bro HH.

2 comments:

  1. Alhamdulillah.. tahniah kerana berjaya dapatkan hasil seperti yang saya janjikan. Walaupun tak kekal, tapi ia bukti bahawa nak meroketkan trafik blog bukanlah sesuatu yang mustahil .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih HH sebab berjaya lakukannya utk kami.. tqvm

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.