Info Rasa Dan Tips

Perkongsian resepi, petua, tips panduan, motivasi, kekeluargaan dan fesyen muslimah

2017/03/23

Cara Cepat Dan Mudah Dapat Trafik Untuk Blog Baru

Cara Cepat Dan Mudah Dapat Trafik Untuk Blog Baru. Blog baru adalah blog yang baru anda buat sebentar tadi, baru sehari dua. Bukan blogger baru tau..., kalau blogger baru banyak cara nak kena ambil tahu dan belajar..

Contohnya, saya dah ada 2 blog. Saya nak tambah blog yang ketiga. Jadi saya akan buat perkara-perkara yang saya kongsikan dibawah nanti supaya blog baru saya dapat trafik dan artikel dapat di serap oleh Google dengan cepat. Dengan cara ni saja blog baru saya akan dapat income dari semua iklan yang saya letak.

Cara Cepat Dan Mudah Dapat Trafik Untuk Blog Baru


Cara Cepat Dan Mudah Dapat Trafik Untuk Blog Baru

Saya nak kongsikan dua cara cepat dan mudah nak dapat trafik bagi newbie atau mereka yang baru buat blog. Contohnya anda nak buat lagi satu blog untuk jana income. Orang kata lebih banyak blog, lebih senang nak dapat income secara online. Terutamanya anda yang ada akaun Adsense penuh. Barulah masyukkk... (itu mat saleh kata..)

Cara pertama, buat entri banyak-banyak. Mungkin 20 artikel sehari? Dalam 5 hari, dapatlah 100 artikel. Tetapi ingat, jangan anda publish serentak 20 artikel tu, bagi lah jarak 2 jam sekali. Jika tidak anda akan di anggap spamming. Bahaya tu, takut blog anda kena banned oleh Google pulak..

Yang kedua, blog biar ada niche. Niche ni macam tema atau fokus blog pada sesuatu bidang atau story. Macam anda dengan kerjaya anda.. jika jadi cikgu, khusus lah dengan kerjaya perguruan anda. Takkan dalam masa sama anda kerja di pelantar minyak pulak. Kan susah nak fokus tu.. haha..

Maksudnya fokus pada satu tema penulisan anda. Ini lebih mudah bagi Google catch your blog. Blog anda lebih outstanding. Faham kan?

Itu aje. Mudah dan cepat. Tentang SEO, anda gunalah template yang dah ready SEO. Banyak yang free di luar sana. Pilih berhati-hati ya..

Baiklah.. sekarang mulakan misi dan visi anda tu duhai blogger. Ingat ya, tulisan ini khas untuk blog baru yang nak cepat dapat trafik. Kalau blogger baru yang belum ada akaun Adsense, anda pasanglah iklan percuma yang lain seperti Nuffnang, Mobicow ataupun join affiliate Klikjer. Percuma semuanya..

Selamat berblog. Bye~!

2 comments:

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.