Skip to main content

Pengambilan Baru Mahasiswa UiTM Sesi 2017/2018 Lepasan SPM, STPM & Diploma

Pengambilan Baru Mahasiswa UiTM Intake 2017/2018 Lepasan SPM, STPM & Diploma - Ada berita gembira untuk semua adik adik lepasan SPM, STPM, dan DIPLOMA setaraf. Iklan permohonan secara online telah pun dibuka kepada adik-adik yang berminat untuk menyambung pelajaran. Rebutlah peluang untuk menuntut ilmu selagi muda. Manfaatkan masa yang ada sebaiknya..

Pengambilan Baru Mahasiswa UiTM Sesi 2017/2018 Lepasan SPM, STPM & Diploma


Universiti Awam (UA) Universiti Teknologi Mara (UiTM) dah buka pengambilan baru mahasiswa bagi sesi 2017/2018. Ini bagi memberi peluang kepada semua pelajar bumiputera lepasan SPM, STPM dan DIPLOMA untuk menyambung pengajian ke peringkat lebih tinggi.


Pengambilan Baru Mahasiswa UiTM Sesi 2017/2018 Lepasan SPM, STPM & Diploma
Klik pada GAMBAR untuk besarkan IKLAN

Peringkat Pengajian yang dibuka


Pengambilan Baru Mahasiswa UiTM Sesi 2017/2018 Lepasan SPM, STPM & Diploma adalah untuk pengajian di peringkat berikut:
  • Pra diploma (Program Mengubah Destini Anak Bangsa)
  • Diploma
  • Ijazah Sarjana Muda
  • Professional
  • Pengajian Luar Kampus (PLK)

Tarikh Permohonan Online: 16 JANUARI 2017 HINGGA 3 APRIL 2017

Permohonan ke UiTM 2017/2018 ini adalah termaktub kepada terma dan syarat syarat permohonan bagi setiap program. Semua pemohon haruslah menyemak setiap syarat program melalui laman web e-syarat UITM.

Pemohon boleh mula mengisi dan daftar online di DAFTAR ONLINE UITM sehingga sebelum tarikh tamat.

JOM MASUK UiTM SEKARANG!!! 

Blog Ohtiptop! mengucapkan selamat maju jaya kepada semua calon yang memohon pengajian yang ditawarkan oleh UiTM.  

Comments

Popular posts from this blog

Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF

Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF . Masuk hari kedua. Saya ulangi lagi supaya ramai tahu apa itu IF. Intermittent Fasting adalah kaedah berpuasa dalam tempoh tertentu demi untuk tujuan diet. Senang cerita puasa dalam tempoh yang agak panjang untuk kurus. Contohnya biasa orang buat 18/6 atau 20/4. Bermakna puasa 18 jam dan baki 6 jam pula makan macam biasa. Dan begitulah seterusnya. Jumlah bersamaan 24 jam. Ada yang salah faham, sewaktu tempoh berpuasa kita langsung tak boleh makan. Silap tu.. sebenarnya kita masih boleh minum air masak dan ambil oat sebagai ganti nasi. Strategi pemilihan makanan pula adalah mengikut standard 50:30:20 (Karbo:Protein:Lemak). Hertonnye Linggom, melalui akaun Facebook miliknya telah berkongsi pengalaman diet jenis IF sehingga mampu hilangkan 6kg dalam masa seminggu. Anda boleh baca di FBnya. Jadual IF  Hari Kedua Buat Intermittent Fasting IF Hari ini, 4 Januari 2019. Masih Kuatkan hati lakukan IF. Hari kedua saya belum timbang.

Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat Umur

Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat umur.  Biasanya, makin rendah tekanan darah, maka makin sihat pula tubuh anda. Namun jangan pula terlalu rendah kerana boleh membuatkan anda terkena hipotensi atau tekanan darah rendah. Bila umur menjangkau 40 an ke atas, awasi tahap kesihatan anda terutamanya tekanan darah, gula dalam tubuh dan juga denyutan jantung. Inilah penyakit 3 serangkai yang sering menyerang mereka yang berumur 40 tahun ke atas. Jadi berwaspadalah. Namun begitu, bukanlah bermakna golongan umur bawah 40 an tidak terkena penyakit 3 serangkai ini tetapi jumlahnya tidaklah begitu ramai berbanding mereka yang berumur 40 tahun ke atas. Jadi, makanlah dengan sihat, iaitu perhatikan jumlah makanan yang diambil dan dipadankan dengan amalan hidup yang sihat. Okay..  Jadual Carta Tekanan Darah Mengikut Peringkat Umur Umumnya, orang dewasa dengan keadaan tubuh sihat memiliki tekanan darah normal di bawah atau setara 120/80 mm Hg. Angka 120 menunjukkan tingkat tekanan ke

Jenis-Jenis Karbohidrat Yang Buat Cepat Kurus

Jenis-Jenis Karbohidrat Yang Buat Cepat Kurus. Dalam info sihat kali ini, kami akan share tentang jenia makanan karbohidrat yang buat cepat kurus. Makan dalam jumlah yang betul, anda akan cepat kurus tanpa rasa lapar pun.. Terdapat 2 jenis karbohidrat utama, iaitu ringkas dan kompleks. 1. Karbohidrat Ringkas Merujuk kepada gula ringkas yang terdapat di dalam kek, gula-gula, biskut, makanan diproses, atau air bersoda. Gula putih, dijuga dianggap sebagai kabohidrat ringkas. Gula ringkas boleh didapati di dalam susu, buah-buahan dan sayur-sayuran. Gula ringkas mudah menyerap ke dalam darah. Gula ringkas menyebabkan insulin lebih cepat meningkat. Dari masa ke semasa, disebabkan tekanan yang lebih kepada pankreas boleh membawa kepada penyakit kencing manis yang juga membawa masalah seperti kegemukkan, masalah jantung, kekangan tangan dan kaki(boleh membawa kepada pemotongan), dan juga masalah penglihatan yang kabur. 2. Karbohidrat Kompleks Karbohidrat kompleks mengambil lebih