Info Rasa Dan Tips

Perkongsian resepi, petua, tips panduan, motivasi, kekeluargaan dan fesyen muslimah

2016/12/04

Kena Paksa Masak Nasi Ayam Pada Hari Lahirku!

Hari ini 4 Disember. Jatuhnya hari lahirku.., hihi, sebuah peringatan kepada diri sendiri bahawa usia semakin bertambah tetapi adakah amalan pun berkepuk-kepuk? Memang amalan baik adalah antara kita dengan Allah tetapi sebagai empunya diri, kita pun patut bertambah iman dan taqwa kepada Allah. Semoga Allah sentiasa memberikan takdir yang indah-indah buat diriku... aamiin..

Seperti orang lain, kita pun mengharapkan perkara yang baik-baik berlaku pada masa depan. Jadi saya berdoa semoga pada hari-hari seterusnya perjalanan kehidupan saya selalu diberkati, bahagia, tenang dan kaya dunia akhirat.



Kena Paksa Masak Nasi Ayam Pada Hari Lahirku!


Hah! Ini cerita pagi tadi. My hero in the house 'paksa' saya masak nasi ayam. Ingat dalam hati tak nak masak, nak berehat. Al maklumlah my big day..., tetapi demi keluarga tersayang saya gagahkan diri memasak nasi ayam, iaitu menu kegemaran keluarga saya.

Saya ada kongsikan resepi nasi ayam dalam post terdahulu,

[Baca] Resepi Nasi Ayam Madu Pilihanku

Sesiapa pun boleh cuba nasi ayam yang saya kongsikan itu. Tetapi, dalam post kali ini, saya cuma nak kongsi gambar nasi ayam saya. Haha...


Ini gambar ulam-ulaman yang nak dihiaskan pada nasi ayam nanti. Itu pun kalau sempat, kalau tak sempat masuk mulut je...

 


Ini pulak gambar ayam goreng madu yang saya dah siapkan.

 

Sebenarnya ketika nak goreng ayam tu baru perasan yang madu tak ada stok. Jadi saya gunakan gula dan kicap untuk dilumur pada ayam. Ha.. jadi lah rupa macam itu, walau tak cukup bahan, rasanya tetap kaw!!!

Okay dah, settle menu nasi ayam saya khas untuk keluarga dari si birthday mom!

Happy brightday for me, please..

No comments:

Post a Comment

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.