Grab.my Saingan Kepada Uber?

Grab.my di Malaysia. Grab.my Saingan Kepada Uber? Saya tak pernah pun cuba perkhidmatan Grab.my. Kalau Uber ada juga guna sekali sekala. Oleh kerana Grab.my ni muncul dalam CPUV Nuffnang, saya pun cari maklumat tentangnya. Adakah ia serupa dengan Uber?

Bagus juga saya dapat CPUV Nuffnang, ada juga saya kumpul info tentang Grab.my. Ia lebih dikenali sebagai Grab Car ke,?



Grab.my Saingan Kepada Uber?


Persoalan yang saya nak cari jawapannya. Jom baca info yang saya jumpa tentang Grab.my.

Website sedang dikemaskini. Jadi saya dapat sedikit info daripada FB tentang Grab.my ni. Rupa-rupanya mereka aktif dalam kempen khidmat sosial seperti memberi derma kepada golongan yang memerlukan. Ada juga kempen memberi diskaun kepada penumpang/pelanggan Grab yang bertuah.

 

Anda juga boleh download aplikasi Grab untuk memudahkan urusan harian anda.

Tahukah anda juga boleh taip "Grab <location> pada carian Google dan anda boleh terus tempah perjalanan dari kotak carian. Senang, kan?
 
Berbalik kepada persoalan adakah Grab.my ni saingan kepada Uber? Bagi penulis, Grab dan Uber ada penggemar dan pelanggan masing-masing. Jika anda berada di kawasan yang tiada khidmat Uber, anda ada pilihan untuk gunakan Grab. Persaingan sihat sebenarnya... setuju tak?

Mengikut pengalaman penulis yang pernah guna Uber, ternyata tambang amat murah berbanding guna teksi. Murah sekali ganda tu!!

Walau apapun pilihan di tangan anda. Selamat Grab ya!

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.