Semakan Daftar Pemilih & Lokasi Mengundi - Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia

aynora nur | ,April 12, 2013 |

Teruskan membaca dan temukan manfaatnya dari artikel Semakan Daftar Pemilih & Lokasi Mengundi - Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia

As-salam,

Semakan Daftar Pemilih - Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia! | Sudahkah anda buat persediaan mengundi pada 9 Mei 2018 nanti? Apakah anda salah seorang orang yang berkempen untuk membantu meraih undi daripada segenap golongan individu warganegara Malaysia yang layak mengundi?

Untuk layak mengundi, anda haruslah warganegara yang berdaftar dengan Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia. Ayuh! Untuk terakhir kalinya, sama-sama kita semak nama dan tempat mngundi masing-masing agar tidak berlaku sebarang kekeliruan pada hari mengundi nanti.

Sila layari terus website SPR berikut:

   https://pengundi.spr.gov.my/ 


setelah itu, paparan berikut di tunjukkan,


Masukkan nombor IC anda tanpa sebarang ruang atau tanda. Kemudian tekan 'SEMAK' dan laporan tempat mengundi akan dipaparkan. 

Semoga anda membuat persediaan untuk mengundi dari awal lagi. Ianya bukanlah susah sangat, lagipun ini adalah pengalaman lima tahun sekali yang mungkin menyeronokkan.

Selamat mengundi! 


Rasa Dan Tips - Inspirasi Wanita. Terima kasih kerana membaca Semakan Daftar Pemilih & Lokasi Mengundi - Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia
Tag : Info PRU13
loading...
0 Komen untuk "Semakan Daftar Pemilih & Lokasi Mengundi - Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia"

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.


Back To Top -->